Prints met top vernisbescherming voor lange levensduur

De coating die we gebruiken op de full colourprints voor vrachtwagens is het paradepaardje van onze firma. In de 10 jaar dat we de vernis gebruiken heeft deze bewezen alle lof waard te zijn.

DUURZAAMHEID


Kosten, duurzaamheid en identiteit spelen een steeds grotere rol. Zeilen met een coating zijn duurzamer dan gemiddelde zeilen. De beleving van kleur en beeld is 5 jaar gegarandeerd. Wij hebben weet van zeilen die 10 jaar oud zijn en nog altijd voldoen aan de eisen van de klant. We kunnen met een gerust hart het behoud van kleurkracht, hechting, craquelévorming en het vermijden van vuilaanhechting garanderen.

MINDER ONDERHOUD


De vernislaag is een speciaal ontwikkelde standaard die langdurig fraai blijft en minder onderhoud vergt. Een unieke synthetische PU-coating wordt gebruikt die vuilafstotend is. De vernislaag weigert een verbinding aan te gaan met welke andere stof dan ook. De a-polaire eigenschap zorgt voor de vuilwerende eigenschap. Vuil en chemicaliën blijven aan de oppervlakte liggen en worden gedurende een regenbui of wasbeurt verwijderd. Door deze eigenschap kan milieuvriendelijker en minder vaak gereinigd worden. Het gebruik van dure en agressieve reinigingsmiddelen is niet langer noodzakelijk.

GLANZENDE UITSTRALING EN HECHTING


Dankzij de lage printsnelheid, het speciaal ontwikkelde kleurbeheersysteem en de coatingtechniek, levert onze printmethode scherpe beelden en krachtige kleuren. De coating geeft de zeilen een hoogglanzend effect. Door het samensmelten van doek, inkten en vernis ontstaat er een effect dat de kleurintensiteit versterkt en resulteert in een blijvend glanzend eindresultaat. De PU-segmenten liggen niet op de inkten, maar ‘smelten samen’ met de inkten in het doek waardoor een krachtige hechting ontstaat. De nieuwe eenheid behoudt zijn flexibiliteit en het loslaten van de coating is uitgesloten.

POLYURETHAAN COATING


Een niet-watergedragen PU-coating met unieke receptuur is de enige juiste manier om schuifzeilen te beschermen. TNO-TÜV Quality Services heeft de vernis aan uitvoerige en realistische testen onderworpen en vergeleken met watergedragen equivalenten. Hieruit kwam naar voren dat de kwaliteit ongeëvenaard is in vergelijk met watergedragen coatings. De unieke receptuur bewijst de enige juiste bescherming te zijn van schuifzeilen.
Een coating op waterbasis schiet tekort bij het doorstaan van de mechanische belasting waar een schuifzeil aan onderhevig is. Dergelijke coatings vertonen na één jaar al zichtbare gebreken. De bescherming wordt door UV-straling aangetast en vergeelt wanneer de lak uitdroogt; het teken dat deze broos en zwak wordt. Hierdoor kan de beschermlaag loslaten en kunnen de inkten onder deze laag worden aangetast of vervuild raken waardoor het beeld op het schuifzeil verkleurt en vervaagt.

Ontdek meer over de wereld van dekzeilen en baches op www.chanterie.be

Vraag vandaag nog naar onze beste prijs

Contacteer ons op +32 9 386 04 09
of per e-mail
info@chantum.be